index Kundalini Brahma Tietoisuus

SKY1 SKY2 SKY3 SKY4 SKY5 SKY6 SKY7

  • Ramayana
  • Sahaja
  • Sahaja Jooga, Mantrat
  • Sahasrara
  • Sanskrit
  • Seitsemän

  • Ramayana. Toinen suuri hindulainen eepos, jonka luojana pidetään tietäjä (Kirkastunut!?) Valmikia. Se kertoo Raman ja Sitan (Sahaja Joogassa O4-chakran rooli-malleja, feminiininen ja maskuliininen puolisko, joka idea on kaukaisilta ajoilta) maanpaosta, siitä miten rakshasa-kuningas Ravan(n)a (Shree Rajneesh on hänen inkarnaationsa) vietteli Sitan, sekä sodasta, jossa Rama (sankarin roolimalli; prinssi rohkea) apina-kuningas-jumala Hanumanin avulla voitti Sitan takaisin.

    SITA. Ramayanan (n. 300 eKr; Rama yana) sankaritar, uskollisen hindu-vaimon ihanne.

    RAVAN{N}A. Demoni-kuningas. Häntä kutsutaan myös kymmenpäiseksi ja kaksikymmenkätiseksi, ja jokaisessa kädessä miekka, nuija tai muu ase. Tarun Rama voitti Ravanan miekkakaksintaistelussa tai hopeanuolella (plus apinoilla ja gorilloilla) versiosta riippuen (eräs hopealuoti-idea mahdollisesti tuli tästä).

    RAVANNA VALLITSEVAN ESOTEERISEN TULKINNAN MUKAAN. Ramayana tarinan (sisältää noin 500 lukua) selitys on: Ravanna = Ahankara tai egoismi, hänen kymmenen päätään on kymmenen aistia. Kaupunki Lanka on kehomme, sielumme. Vibhishana (Ravannan veli) on äly tai järki. Sita on rauha. Rama on sisäisen viisauden, Dharman, toimeenpanija. Ravanna edustaa pahuutta. Rama edustaa hyvyyttä. Rama voittaa Ravannan Vibhishanan avulla, joka liittyi Raman joukkoihin ja kertoi miten Ravanna voitetaan; Rama voitti Ravannan Brahmastra:n avulla. Vibhishana kruunattiin tämän jälkeen Lankan kuninkaaksi, ja Rama Emperoriksi. Sitan takaisin saaminen edustaa rauhan takaisin saamista, jonka Rama menetti mennessään ajamaan takaa jotain peuraa, ja sillä välin Ravanna ryösti Sitan.

    Sahaja. "Sahaja Jooga" tarkoittaa Sahaja Joogassa käytännössä Sahaja Kundalini Joogaa (teoriassa sahaja Kundalini meditaatiossa olevaa osittaista hengen-tilaa). Sitä se tässä joogassa käytännössä tarkoittaa. Lisäksi sahaja-sanalla, Sahaja Joogassa, tarkoitetaan usein spontaania. "Sahaja Jooga" (Sanskrit for 'spontaneous union'). Minkä kanssa? Hengen. Eli Sahaj(a) Samadhi, joka vallitsee Brahma-tilassa (samadhi vallitsee brahma {=atma; is-ness} tilassa). Sahaja in Sanskrit: "easy" or "natural". Eräs lähde: The Hindi word "sahaj" means "natural". (Sanskrit) saha unity, union (jota tarkoittaa jooga-sanakin). saha with. (Sanskrit, buddhalainen) Saha "the world of suffering". (Sanskrit) sahaja Innate, inborn, natural. Sahaja-bhakthi Direct devotion; sahaja-svabhaava Innate nature. Sahaja Spontaneity, Spontaneously created, Joy, Naturalness, Amorality [lapsien ominaisuus], giving all worldly things divine status. Sahaja Ananda Natural Bliss. Sahaja that which is born with us; natural, inborn, innate. Sahajam karma work born with a man. Sahaja dharma "natural law of being"; an esoteric Buddhist cult. Sahaya help. Sahaja Jooga on spontaani-jooga, koska keskikanava ylläpitää joogaa, joka on teoriassa automaattisesti täydellisyyteen johtava; henkilön ei tarvitse itse tehdä joogaa, keskikanava tekee sen hänen puolestaan.

    Sahaja Jooga, Mantrat. Suurin osa hindulaisten pyhiä nimiä ym. hindulaisuutta. Tosin pääasiassa tavallisten ihmisten nimiä, monin muunnoksin; tosin sillä ei ole merkitystä, koska ne silloinkin vaikuttavat, jos vaikuttavat, jos henkilöllä on sanaan kuuluva samskara (sanskrit), muistikokemustallenne, jonka Jumaluudet kaivavat muististamme ja muuttavat sen kokemukseksi. Jos vastinetta ei ole niin ne hakevat lähimmän samankaltaisen; kuten jos kuulemme uuden sanan niin mieleemme ja sieluumme ilmestyy jonkinlainen assosiaatio, samskara. Siihen liittyy Deitillinen näkökulma, koska Jumaluudet hakevat merkityksen muistista, tai superegostamme (kollektiivinen muistimme) tarkemminkin. Jumaluudet lukevat valokuvan sisällön, todellista siinä on kuva; lukevat samaten sanat (sisällön), mutteivät sanaa, kun siinä ei ole todellisuutta, vain samskarat (merkitys). Lisäksi Mantroihin kuuluu omat äänivärähtelynsä, jotka stimuloivat Deitejä, se on sen sointipuoli. Mantrat saivat nähtävimmin alkunsa vedoista, vastaavat virsiä. Tosin ero on, virret lauletaan, kun Mantrat taas vain soitetaan; tosin moni devotiseeraa mantroja, esim. V4:llä, se on V4-kommunikaatiomuoto. Se vain ei ole kaikkien keskeisin kommunikaatiomuoto. Sanskritin kieli saa aikaan toisenlaisia värähtelyitä kuin suomenkieliset virret, ym. erilaiset kielet ja tyylit; Sahaja Mantrat näyttävät olevan Hindu Tantrik peräisiä (joka tosin ei ole täsmälleen varsinainen alkulähden, joka on tiettävimmin Kashmirin Shaivismissa, jolla tosin ei välttämättä ole eroa Hindu Tantrismin kanssa. Myös Sivanandan Kundalini Yoga -kirja tekee selväksi Hindu Tantrik -lähteen perimmäisyyden mitä Kundaliniin tulee). Tosin ne ovat kaikessa hindulaisuudessa. Lisäksi löytyy pitkiä Mantroja sanskritiksi, joka on sanskritin kielen/kielellä soittamista; jossa suositaan sointuja, sanskritin aakkosia, tai muun kielen tavuja, ja sanoja. Sanskritin aakkoset ovat oma alueensa Kundalini Joogassa, ja muussa hindulaisuudessa; niiden soittaminen on M/mantra Joogaa.

    Introduction to Sahaja Jooga Mantras: "Mantras are a form of directly experiencing the aspects of the Divine we know as the Deities. -- There are two main types of Mantra, [English] and Sanskrit. The English Mantras are also called Affirmations. The Sanskrit form of Mantra is the most traditional way of communicating with our inner being. The Sanskrit words themselves provide their own vibrations with which we work on our system. Probably the most well known example of a Sanskrit Mantra is the word OM. -- It is important to stress that you should only use these Mantras (and this format) if you feel comfortable with them."

    Sahasrara. Temppelit ja/tai Brahma ja/tai Temppelien katto, yläosa, jos sillä tarkoitettaisiin vaikka Temppelien päällä olevaa kuvitteellista verkkoa, jossa esim. keskushermosto, joka on esim. verkko etiäisiä, tämä on sielullinen "aivo" keskus, joka tosin sijaitsee myös jalkapohjassa kuten kämmenissä, ja kaikkialla kehossa. Temppeleinä merkityksessä Superegon ja Egon pallot; sisältää tämän tila-aspektin lisäksi chakrojen etiäisiä, joiden aivan tarkka sijainti aivoissa vaihtelee hieman aivosta toiseen, kuten aivokirurgia on selvittänyt.

    Sanskrit. Intian uskonnolliset tekstit on kaikki alunperin kirjoitettu Sanskritilla, käytti kyseinen mestari sitten itse sanskritia tai ei. Sri Krishna kirjoitti Gitansa sanskritiksi (itse. Tosin opetti kansankielellä - hänen tekstejään luulisi näin olevan enemmänkin). Gautaman tekstit on kirjoitettu sanskritiksi noin välillä 500 EK - 0 JK, hän itse opetti kansankielellä, ei kirjoittanut mitään, hänen tekstinsä ovat kuitenkin ilmeisesti pääsäntöisesti, perustuen Anandan (joka hänen koko opetusikänsä seurasi häntä) dokumentoimia, ilmeisimmin; tosin muitakin kokoontui niitä muistiinpistämään heti Gautaman kuoltua. Ensimmäiset tekstit kirjattiin Palin kielellä. Voi olla että kun ajanjakso oli näin pitkä että monet Gautaman tekstit ovat muiden Buddhien tekstejä tai Skolastikkojen omia täytteitä, tarkennuksia, tulkintoja. Tekstit ovat myös muuttuneet muiden uskontojen painostuksesta johtuen, ja toisaalta editoimisesta johtuen. SARASVATI. Palvotaan Brahman puolisona. Musiikin, taiteen ja kirjallisuuden suojelija. Hänen (joku Kirkastunut naispuolinen - Deitynä hänet nähdäkseni kuvataan naisena) keksimikseen luetaan sekä sanskritin kieli että Devanagari-kirjoitus.

    Seitsemän. Islamilaiset (joita on paljon Shri Matajin Intiassa) kiertävät Kaaban ym. seitsemän kertaa. Anteeksiantojen määrä Gautamalla on ehkä 7 x 7 (ja 777), ja raamatussa ehkä 70 x 7. Islamilaisilla ja ehkä juutalaisilla on myös kämmenet ylös rukousasentonsa (tulee jostain).

    Sielu-kehon muoto. Keskikanavan vahvistuessa huomasin sen myös kehollisesti: ryhti tuli voimakkaammaksi, tukevammaksi; tuli tukevampi kehotunne. Keskinanava siis ylläpitää myös kehon fyysistä tasapainoa; tukee sitä psyykkisellä voimallaan (samalla lailla kuin voi verrata, esim. siihen kun ylläpitää ryhtiä, tai ei-ylläpidä, on jokin psyykkinen voima, halu, meissä, joka oletustilana ylläpitää ryhtiä; tässä ehkäpä harjoittelun kautta vakiintunut oletustilaksi). Tästä ymmärsin, että sielun muoto (ja toisaalta mielen muoto) aikaansaa kehon muodon.

    Sielun raajat. Miten sielu liikkuu ja millä koskettaa, onko sielulla raajat? Mielestäni raajoja, osittain pää mukaanluettuna, voidaan sanoa etiäisiksi (tai jotain vastaavaa), siinä missä esim. O1 (se havaintojeni mukaan tuntuu oikeassa kämmenessä juuri siinä missä se on piirrettynä) on sellainen vaikka sijaitseekin fyysisesti O2:ssa. Vishuddin uskotaan pitävän sisällään raajat (jalat?). Uskoisin pääasiassa mielen ilmenevän raajoissa, siis kun liikutan kättä tai jalkaa tai mitä tahansa, niin minä eli mieli on sen liikuttaja, minä olen siinä liikkeessä persoonineni, ei Vishuddhi chakra, kontrollitehtävä on sitten asia erikseen (O4?). Materiaalinen huolenpito on sitten kolmas juttu ja on jakautunut eri chakroille.

    Sielutieteen edistyminen. Ehkä edistyy suurin harppauksin nyt kun Shri Mataji on tehnyt läpimurron. Samanlainen suuri kehitys tapahtui materiaalisessa tieteessä noin sadan - parin sadan vuoden aikana (1800-luvulla tehtiin suuri määrä merkittäviä tieteellisiä/teknisiä keksintöjä). Tosin meillä on jo nyt kaikki oleellisimmat tiedot.

    Sipuli. Tasapainotila ei yksistään ole riittävästi; se kyllä voi vähentää operointimääriä (esim. O2), mutta pelkästään käytön pitäminen sillä tasolla ja sitten käyttää tasapainottamista kun menee yli siitä tai levottaa, pitää kuormitustilan ennallaan. Nähtävästi kuormitus ei myöskään laske - kovinkaan paljon - vaikka käyttäisi ei niin kuormittavalla määrällä kuin itsellänsä on kuormitusta, vaan vain sillä määrällä joka estää kuormituksen alentumisen. Sama vallitsee kun syö sen verran kuin kuluttaa; ei laihdu. Sipuli on koko kuormituksemme, ja jokainen sen kerros sisältää tasapainotilan väleissä; kun tasapainottaa, saavuttaa yhden välin, mutta ei pääse syvemmälle (voi johtua siitä, että siinä vaiheessa vasen puoli on oikean puolen tasapainotasalla, estäen oikeaa edelleen tasapainottumasta); niinpä tulee jatkaa, jos ei muuta niin esim. ei kuormita V6:ta esim. syöttämällä sille tietoa, hommia) että oikea pääsisi edelleen tasapainottumaan (siellähän on edelleen kuormitusta, ja voi olettaa sen olevan aktiivikuormitusta). Välivaiheessa Kundalini virtaa vain vähän, kun vasemman kuormitus blokkaisi sitä, mutta sitä on aktiivisessa balanssissa. Se on kinkkinen tilanne, koska edelleen tasapainottumiseen tarvitaan epäbalanssia.

    Kundalini-meditaatio tavallaan kyllä tasapainottaa vain aktiivikuormituksen, joka voi olla se oleellisin tai täysin ei-oleellinen pitää poissa, mutta sitten kun vakiintunut paremmin tasapainoon, on yhtä oleellista olla kuormittamatta. Kuitenkin, aktiivikuormitusta on sipulin renkaina siten, että kun yhden saa tasapainoon, niin sitten on vuorossa seuraava (kaikki kuormituksemme ovat aktiivikuormitusta), joka sitten taas pitää saada tasapainoon (jota toisen puolen kuormitus voi meditaatiosaralla estää kokonaankin).

    Sitruunaa oikealle kanavalle. Sahaja Jooga -tekniikka. Sitruuna puolitetaan, laitetaan pussiin ja avopuoli chakraan päin; lähinnä O2:n; ehkä Ok muihinkin oikean, en juuri tiedä kun en omaa muita ongelmia oikealla kuin O2:n. Erityistekniikka, mielestäni, O1:een (O2:n kohdalla), karkottaa tietynlaisen väsymyksen nopeasti, ainakin hetkeksi. Kokositruuna (puolittamaton) on vähemmän tehokas; voi kokeilla myös sitruunajauhetta, sitruunaa nesteenä. Toiminta erilainen kuin jääkallen; kemiallinen ilmiö on oma veikkaukseni; tosin eräs ihmisten keksimä sankyo-käsiote kykenee karkottamaan nopeasti samanlaista väsymystä kuin sitruuna.

    Superego. Tietoisuus Jooga => Xmieli.