index Kundalini Brahma Tietoisuus

TTY1 TTY2 TTY3 TTY4 TTY5 TTY6 TTY7 TTY8 TTY9 TTY10


Asenne, aloitus. Pitkä matka aloitetaan ensimmäisellä askeleella. "The giant pine tree grows from a tiny sprout. The journey of a thousand miles starts from your first step / The journey of a thousand miles starts from beneath your feet", Lao Tzu. Parantavalla kärsimyksellä on loppunsa, ei-parantava kärsimys on ikuista. Mitä aikaisemmin aloittaa, sitä aikaisemmin saapuu perille. Jos lykkää asiaa vuodella, niin vuoden kuluttua ajattelee: "Jos olisin aloittanut vuosi sitten -- olisin jo saavuttanut. Nyt en ole vielä missään". Seuraavana vuonna sama juttu. Krishnamurti on sanonut: "Jos en [aloita] muutu nyt, olen huomenna samanlainen kuin tänään". Ja Bodhidharma: "Voitte aloittaa ainoastaan nyt[!]". Huomenna on taas nyt ("tulevaisuus on nyt", Krishnamurti); seuraavakin hetki on aina nyt. On siis keskeistä tarkastella nyt-asenteitaan. Nyt-asenteet ovat peräisin menneisyydestä ja olemuksestamme, ne ovat mitä me olemme Xmielellisesti nyt. Ehdollistumapuolella nyt-asenteemme ovat addiktioita. Addiktioita muutetaan toimimalla oman addiktiohalunsa vastaisesti. Ei-addiktiohalun ja addiktiohalun ero on selvä; toisen nimi on menneisyys, toisen tulevaisuus. Tulevaisuuden (muutoksen) halut tulevat ympäristön (situaation tarkemminkin, johon kuuluu myös itsemme) vaatimuksista + Deiteistä.

Asenne, eksistentiaalinen. Negaatio. Eksistentiaalista asennetta ei ole itsessään olemassa; on vain sen vastakkaisia asenteita, jota kautta eksistentiaalisella asenteella on olemassaolonsa. Se mielen osuudesta; sitten on eksistenssi, sen ollessa V2, muut Jumaluudet, lainalaisuudet.

Aura. Auroja näkee aina kun silmät on johonkin jonkin aikaa fiksaantuneet (eräs harjoite esim. Steinerillä, siemenen tuijotus, ja sitten siinä näkyy aura, ja sitä kutsutaan sen elonkentäksi). Asia on hyvin yksinkertainen ja helppo. Käytännön mestaruuden tässä saavuttaa lähinnä heti kun on onnistunut muutamissa kokeiluissa (teoreettinen on sitten sen selvitystyötä). Moni tämän asian parissa hääräävä puhuu kylläkin kehityksestä, painottaenkin sitä; he ovat kuitenkin väärässä, koska tässä ei voi kehittyä, sanan varsinaisessa merkityksessä, tuleepahan vain herkemmäksi siirtymään 'fiksaantuneeseen' katseeseen, jolloin näkee herkemmin, helpommin; mikä ei ole mikään kehitys, vaan sitä on parempi välttää. Lisäksi voi olla, että näkökentän pysyvä/väliaikainen liikakuormitus/liikarasitus (V6:ssa) saa näkemään eteerisiä (valkovaloisia) auroja esineiden ympärillä.

Mikä se näkemämme "aura" on? Ainakin se läpikuultava, esim. eteeriseksi kehoksi kutsuttu (tosin "aura" on hyvä nimiehdokas), harmaanvalkoisenvaloinen (tai riippuu taustasta, mutta tämä on yleisin) näkyy myös esineistä, kun niihin fiksaa katseensa. Minkä takia se fiksaaminen sitten saa auran näkymään sen ympärillä? Oma näkemykseni on mm. silmien liike sisään ja ulos suunnassa - aina kun silmät eivät liiku sivusuunnassa ja silti haetaan katseella jotain (kun tuijotetaan) niin ne lähtevät hakemaan uutta toisella tapaa. Kyseinen zoom-ilmiö saa auran näkymään esineen ympärillä; ja värit näyttävät johtuvan taustan väristä, katsotun esineen väristä, valomäärästä ja tyypistä, muun ympäristön värisyys {todellisessa aurailmiössa oma 'aura' muuttaa huoneen atmosfäärin värin ja olemuksen havaittavasti - päinvastainen ilmiö kuin zoom-aura}. Toinen aiheuttava tekijä voi liittyä näkökentän ylikuormittamisen aiheuttamaan näköharhaan. Kyseisistä seikoista huolimatta aura on tietysti todellinen, mutta kertooko se jotain sielullista katsotusta esineestä ? Nähdäkseni ei. Kyseisen auran saa myös kuvattua tavallisella kameralla, tai filmikameralla; tv-ohjelmissa näkyy aina aura, tosin ei joka pätkässä helposti nähtävissä; valkoisenvaloinen aura ihmisten etc. ympärillä, ilman mitään erikoisvälineitä, ja normaalisti katsoen. Ne näyttävät samoilta joita näkee silmätemppuilemalla. Eräs auran aiheuttaja on siinä miten valon sävy muuttuu taustan ja esineen rajapinnassa, mutta rajat se saa zoom-ilmiöstä, joka on "materialtaan" sen esineen "eteerinen" kuva, joka on sama ilman auraakin; siis jos tuijotetun esineen siirtää syrjään, niin sen "eteerin" näkee vielä edelleen, myös suljetuin silmin.

Tietoisuus, mindfulness, on todellinen ja ainoa tie sisäiseen tietoisuuteen, ja mielestäni ainoa todellinen tapa nähdä 'auroja'. Näin tulee tietoiseksi myös aurallisista (ympäristössä, ihmisissä) joita kaikki näkevät koko ajan, mutteivät pistä merkille riittävästi - ei näe kun ei pistä merkille näkemäänsä. Tiedottomat ihmiset ovat juuri sellaisia: näkevät, mutteivät kuitenkaan näe - he vain ovat tietoisia Deiti-aistimuksista Tiedottomasti. Myös silmillä näkee kokovartalo-ominaisuuksia ihmisistä aistien toisesta niin kaikenlaista - tai pikkutarkasti edes niitäkään ei itseasiassa nähdä silmillä, silmät kun vain tyhjästi näkevät. Yksinkertaisesti vain normaalisti tunnetaan, aistitaan, tuntemukset ja mielenliikkeetkin pystyy tuntemaan, katsomattakin; mitään ei välttämättä edes yritetä tuntea tai nähdä etc., sinänsä, kun kyse ei ole meidän aistimisestamme vaan Deitien aistimisesta ja sitten vain pistämme merkille mitä Jumaluudet aistivat (yhdistettynä Xmieleemme, koska Ne käyttävät myös sen tietoja analyyseissään). Sisäisessä tietoisuudessa on kyse sisäisestä tietoisuudesta, ja aisteina ovat Deitit. Tämä on ainoa oikea tie ja johtaa kaikkien normaalien kykyjemme, Deity-kykyjen, tietoisuuteen. Silloin tällöin aurakatsominen tutkimusmielessä on taas eri asia.

VÄRI. Kukaan ei näe chakroja edes mustavalkoisina, puhumattakaan terälehdistä, väreistä, terveydentilasta chakrassa, siis suoraan chakrallisesti nähtynä, ne kun ovat näkymättömiä. Ainoa tapa selvitellä näitä on tutkimus omilla normaaleilla silmillä, tietoisuudella ja Deitien aisteilla, ja logiikka, joka on se väline jolla asiat selvitetään teoreettisesti.

[ Esim. chakrojen terälehdet ovat epätodellisia, niitä ei varsinaisesti ole olemassa, kun niillä ei ole juuri määritelmää; Sivananda antaa niiden määritelmäksi pienemmät kanavat jotka yhtyvät kyseiseen chakraan, mikä on tietysti loogista, mutta kuitenkin pelkkää mielikuvitusta. Oma määritelmäni terälehdille voisi olla sen chakran eri Deity-ominaisuudet, joita on aina yksi tai useampi per chakra, se on loogista, ja perustuu todellisuuteen; tosin se ei ollut terälehtien alkuperäinen merkitys, mikä sitten lienee; Sivananda antaa jotain vähäistä laskuoppia siihen, ja Shri Mataji on maininnut jotain nikamoista, selkärangassa, että niiden määrä olisi sama kuin chakroille annettu terälehtien määrä. Jostain ne ehkä on saatu. Sivanandan pienempi kanava idea voidaan yhdistää 'omaani', ideana että Deity-ominaisuudet chakrassa vaikuttavat omiin(kin) suuntiinsa, ja lisäksi niillä olisi fyysiset vastineensa. Asiasta voidaan saada jossain määrin todellinen; se ei vielä kuitenkaan ole sitä. ]

Jonkin chakran kuormitus, epätasapaino, tai ei-kuormitus, tasapaino ilmenee "aurana" henkilössä, tavalla tai toisella, ja lisäksi sen voi aistia 'väreissäkin'. Chakrojen väri-juttu on Huu-haa:ta, parhaimmillaan Buu-buu:ta, niin kuin se yleensä esitetään, mutta mitä todellisiin auroihin ja väriassosiaatioihin tulee, niin värit ovat osa todellisuutta. Keltainen vaikuttaa kuten keltainen, yleensä ehkä esim. O2:een kuten nyt luullaan, se vaikuttaa tarkemmin päätellen jossain määrin kuten aurinko, ehkä Mantrana, assosiaationa, virkistäen aurakenttää ja sitä kautta elävöittävän chakroja; niinpä Tietoisuus ja valo ovat iloa aiheuttavia, siis elämäniloa, joka tulee chakroista yhteisesti. Taivas ja meret ovat siniset; sinisellä on iso skaala vaaleammasta tummempaan, se on monipuolinen (kuten omalla erilaisuustasollaan muutkin värit). Shri Matajin mukaan sininen on rinnastettavissa neutraalipuolella harmaaseen, Shri Mataji sijoittaakin ne K5:een, todistajuus-merkityksessä, neutraali-merkityksessä. Tosin se on vain yksi sinisen ominaisuus, esim. sininen vesi tai taivas ovat vaikutukseltaan mitä harmaa ei voi olla. Punainen vaikuttaa kuten punainen vaikuttaa, liitetään usein maalliseen, keholliseen, ilmeisesti verestä johtuen, voimakas väri joka tapauksessa. Niinpä V1:n (K1:n) väri. 'Likaiset' värit luokitellaan esim. moni harmaa, ruskeakin, etc ("likainen" ehkä väärin käytetään myös rumasta: ei soveltuva väri johonkin). Niihin pitää suhtautua psykologisella järjellä, siihen on oma logiikkansa. Väri-juttuun perehtyminen jossain määrin tarjoaa oleellista tietoa.

AURAN TUMMUUS taas on varsinkin suoraan verrannollinen seksiaddiktion määrään aktiivitasolla, kokonaistasolla - korkeimmilla seksiaddiktio asteilla jopa asunnon ilmapiiri tulee tummaksi, mustan sumuiseksi, sen voi selvästi nähdä - hänen puoleltaan katsottuna hän näkee muiden asuntojen ilmapiirin ja ulkona olevan ilmapiirin olevan kirkkaampi; tämä on omaa kokemustani, molemmilta puolin. Auran vaihteluvärisyys on ilmiö jossa huomaa huoneen ilmapiirin tavallaan eri väriominaisuuksissa kun on eri mielentiloissa (voimakkaampia lähinnä havaitaan), sen näkee-tuntee-aistii eri sävyissä, jotka tiedostaa ominaisuuksiksi, valoksi, väreiksi. On harmaita atmosfäärejä, oransseja, keltaisia, ja erilaisia tummia jotka kaikki kirkastuvat esim. Kundalini-session jälkeen. Erilaiset tunne ja mentaaliset tilat, tasapainotilat vaikuttavat atmosfäärin väreihin tai tummuuksiin. Värejä on lähinnä keltainen, valkoinen ja musta, muut sitten syntyvät esineiden ja taustojen väreistä ja jossain määrin noiden kolmen päävärin sekoituksista. Väri-juttujen lisäksi atmosfäärissä on muita ominaisuuksia, tai ne siis ovat yksi ja sama, kun samalla jutulla on omat värinsä ym. ominaisuudet. Erilaisten pehmeiden ja kovien eri väristen, valomääräisten yms. lamppujen avulla voi luoda erilaisia mentaalisia ja tunnetiloja jossain määrin vastaavia värejä. Toinen juttu sitten on, että voidaan assosioida erilaisia tarkoituksia "ei-mitään" tarkoittaviin väreihin.

AURAN LAAJUUS. Pidetään jotenkin kehityksellisenä (tietoisuuden laajeneminen, Brahma, juttua), on kuitenkin merkki ylikuormituksesta: tällöin aura on jossain laajempi. Toinen on keltainen, kultainen kehä pään ympärillä, tässä lienee yleensä kyse Egon pallosta, ja joissain tapauksissa Todistavasta Tietoisuudesta. Peräisin hindu-deitien kuvista, nähtävimmin, jonka mallina on kynttilän 'aura'.

SILMIEN VALOISUUS riippuu siitä miten paljon henkilö on sillä hetkellä oikealla - mitä enemmän sitä valoisammat silmät; tasapainossa silmät eivät ole valoisat, tai ainakaan paista niin selvästi ("tummuuden" määrä johonkin suuntaan, viestii kuormituksesta, koskien siis myös valomäärän paljoutta ja vähäisyyttä; "tummuus" tosin on huono termi, koska se tarkoittaa myös valomäärän paljoutta. Kuormituksen lisäksi tummuus, värimäärä tarkoittaa myös energisyyttä, voimaa, lämpöä). Terveet ja normaalit silmät ovat silloin kun on tasapainossa; ne näyttävät silloin normaaleilta ja tavallisilta. Ei-Kirkastuneilla on epäpuhtaammat, tummemmat, rumemmat silmät kuin vastaavalla Kirkastuneella; ero on tyyppiä lapsilla vs. ei-lapsilla.

ZOOM-AUROJEN KATSOMISESTA. Auroja näkee, jos alkaa silmätemppuilemaan, tuijottamaan etc., esim. noin esim. parin millimetrin paksuisen valkoisenvaloisen auran esim. jalkateränsä (jalkaansa tuijottamalla) tai kätensä ympärillä, voi näkyä mistä tahansa esineestäkin. Sen lisäksi eteerisen (yleisin) joka kuuluu edelliseen sillä erolla, että tämä voi olla parin sentin laajuinen (tv-kuvissa valkoisenvaloinenkin on suhteellisesti samanlaajuinen, paksuinen, enemmänkin) ja ei niin valoisan kirkas intensiviteetissä, kuten se on parin millimetrin tiivistyneemmässä koossa. "Eteerinen" on (harmaan)valoisena näkyvä, tämä on kaikkein helppo nähdä esim. päänsä ympärillä valkoisen(harmaa) aura, tätä kutsutaan eteeriseksi auraksi (tai sinistä auraa kutsutaan eteeriseksi auraksi, lähteestä riippuen). Kolmas yleinen väri on keltainen, tai kultainen, joka johtuu ympäröivästä valotilanteesta/taustan väristä, jolloin se valkoinen voi näkyä keltaisena; keltainen siis auranäkemisenä kuuluu samaan kategoriaan valkoisen kanssa, sinisen ollessa mahdollisesti eri kategoriaa. Myös esineissä voi näkyä ainakin valkoinen millin parin aura, ja siinähän ei liene kysymys sielun aurasta, esineen "elonkenttä". Kolmas on esim. sinisenä; tämä tulee sielusta, sanotaan, astraalikehosta - värin sanotaan riippuvan chakra-tilanteesta, joka ei ole totta koska se näkyy vain kuin huoneen ilmapiirin 'värissä', ominaisuudessa, tai henkilön 'aurassa'.

Väriin vaikuttavat lisäksi mm. vaatteiden väri, ihon väri, taustojen väri, jotka aiheuttavat selvät värihavainnot aurassa 'huoneaurallisuuden' sijasta, lisäksi, esim. eri vaatteiden värit heijastuvat kasvoilla erilailla, saaden ne näyttämään eri sävyisiltä - sen lisäksi eri värit vaikuttavat erilailla suoraan itseemme, hieman; verrannollinen esim. erityylisiin vaatteisiin. Esim. sentin kaksi verran jalan (käden, kehon) ympärillä oleva aura - se vain jää paikalleen kun jalkaansa (etc., tai tuijottamaansa esinettä) siirtää pois, sen lisäksi että se liikkuu myös esineensä mukana, kun sitä seuraa katseellaan. On olemassa silmän muistijäänne-ilmiö, joka ilmenee esim. jos katsoo jotain kohdetta ja sitten sulkee silmänsä niin sen edelleen näkee mielen valkokankaalla, auraväreissä jos se oli valaistu kohde - värit tässä johtuvat valon määrästä, kirkkauden määrästä (tummalla taustalla) haamukohteen (ex-todellisen kohteen) eri kohdissa, se määrä tässä värit. Valkoinen aura tosin näkyy myös kaikenväristen kohteiden ympärillä, ja kaikenvärisissä taustoissa.

Näkemissäni Kirlian kuvissa on usein valkoinen ja sitten sininen sen ympärillä (mustassa taustassa). Ehkäpä sitä sinistä ei tavallaan ole vaan se on "kompromissiväri" valkoisen ja uloimman mustan välillä. Kyseinen valkoinen on se joka näkyy esineistä kun niitä tuijottaa, tosin ehkä ohuempana, pitäisi verrata esineiden kokoa suhteessa valkoisenvaloisen auran kokoon. Silmätemppuilulla voi nähdä myös esim. tietyillä aineilla tehtyjä esim. kirjaimia, joita ei normaalisti katsoen näe kuin esim. tietyssä valaistuksessa - samoin kuin aura on nähtävissä Kirlian-kuvissa tai vastaavissa, muttei normaalisti katsoen. Brahma on Maha-aura jota silmä ei erityisemmin näe kun se on siihen tottunut. Kynttilän liekkiä tai hehkulamppua keskeytymättömästi tuijottaen sen näkee jonkin ajan kuluttua väreissä. Valo plus kyynelpisara silmät auki tai kiinni (valokuva x-mielessä säilyy kuten muistiasiat yleensäkin); silmät auki vaatii pidempää tuijottamista. Ehkä sateenkaaren värit. Kun sulkee silmänsä valoon katsomisen jälkeen sen voi muistaakseni aikaisemmassa vaiheessa nähdä väreissä, kun sitä silmät auki väreissä ei vielä nähnytkään. Arvelen, että chakrojen värijuttu on ainakin ositain saanut alkunsa kynttilänliekin tuijottamisesta - mutta myös esineiden tuijottamisesta - joka on tunnettu meditaatiokevytkeskittämiskohde on yksi (peräisin kai "Sri Shiva:lta", vaikka Tratakia - ei-kevyenä - on tuonut julki myös Sivananda) jossa silmä, ja x-mieli, katsoo yhtä kohdetta, lepää siinä - sellaisen tyylin meditaation tarkoitus on mielen rauhoittaminen. Siinä silmien annetaan mahdollisimman rennosti ja luonnollisesti levätä siinä esineessä, mutta siirtämättä katsettaan välillä muualle, samalla näkee luultavasti aurankin jossain vaiheessa, ehkä välillä muutamassa sekunnissa jos esim. asia on itselle entisestään tuttu, tai objektista ja valaistuksesta riippuen; mikä tosin ei ole tavoiteltavaa. Ei-rento tuijottaminen kuormittaa, jopa vahingoittaa, helpommin Taka-Agnyaa, kuten silmien räpyttämättömyys, yms. näkökeskusta erityisesti rasittavat asiat. Hypnoottinen tila tuppaa ilmaantumaan.

Auringon nousu. Kun on tunnin Tietoinen, niin yleensä sisäinen aurinko on noussut keskipäivään siihen mennessä. Vuoden sisään auringon nousua ei enää tapahdu, koska se on vakiintunut, ja lisäksi muuttunut Tietoisuus-nirvanaksi (sama periaate kuin Tajunnan Nirvana). Tämän Tietoisuuden nirvanan voi kokea jo Tietoisuus-devotee aikana, kun se sen päivän osalta toisinaan vakiintuu jopa näkymättömäksi.

Automaatio. Vapauttaa meidät asian tekemisen tietoiselta vaivalta, jonka ansiosta pystymme hallitsemaan laajempia ja monimutkaisempia asioita. Välttämätön olemassaolollemme. Ehdollistuman synonyymi-veli, esim. ehdollistaa oikeat sormet menemään oikeille näppäimille, se on ehdollistamista, joka siten automatisoituu, ehdollistuu. Ehdollistumat ovat neutraaleja. Hyvä ehdollistuma on esim., että huomio menee useammin pään päälle niin, että Kundalini virtaa; varsinkin riittävän epätasapainotilan vallitessa huomion olisi hyvä jossain määrin automaattisesti hakeutua pään ylle, josta on hyötyä tässä elämässä, ja minne se silloin helpommin hakeutuu seuraavassakin elämässä, mikä johtaa todennäköisemmin tietoon Kundalinista.

Automaattikirjoitus. Kun kirjoittaa paljon, niin joskus voi tulla lähes täysin mielensä, itsensä, todistajaksi, ja näyttää siltä kuin kirjoitus tulisi automaattisesti, kuin ei olisi sen tekijä laisinkaan. Se automatisoituu, ja toimii itsekseen, niin paljon. Me kun emme ole vain mieli vaan myös sen todistaja.

Medium-idea taas tuli siitä kun Kirkastuneisiin vaikuttava uusi Brahma-voima ohjaa selvästi havaittavasti hänen toimintaansa, ajatteluansa etc., kuten muutkin chakrat - mutta niitä ei enää niin huomaa, kun niihin on tottunut, tosin Todistava Tietoisuus huomaa enemmän, ne ovat iso toimija meidän kaikessa toiminnassamme. Xmieli on me itse, yleensä pidämme vain sitä toimijana, ja niin se onkin, mutta se on vain puoli-totuus. Niinpä Kirkastunut (tai kuka vain) voi kutsua itseänsä vain mediumiksi, eli välittäjäksi (yms).

Awareness. Tällä tarkoittaisin tajuntaa (Consciousness = Tietoisuus). Kaikki tajunta eli viisaus on vasemman kanavan ominaisuuksista, sydämistä; ne ovat tajuisia, eivät tietoisia. Tietoisuuden kenttään kuuluu huomio, tietoisuus, äly (= logiikka tai logiikkaprosessori), halun täyttöönpanovoima; Ei viisaus; kaikki viisaus (ja kokemus) on vasemmalta - oikealla ei näytä olevan tajuntaa, sydämiä.

Behaviorismi. Ympäristön asenteet, tekemiset, vaikuttavat siihen miten Jumaluutemme reagoivat,

Miten Xmielemme ulkoista maailmaa ymmärtää on toinen tekijä, tämän yhtälön muuttuja, samassa (huomio-)ympäristössä. Todellisuutemme on osittain omamme, mm. samskaramme (= muisti-reaktio-käsityksemme/kokemuksemme) eroavat osittain.

ja pakottavat sopeutumaan (= vastaamaan) tilanteeseen. Tilanne siis osaltaan vaikuttaa siihen, mitä Xmielemme on persoonaltaan, tai tulee olemaan. Miten me, Xmieli, sopeudumme ympäristöön on lisätekijä, toinen tekijä, johon vaikuttaa se, mitä me, Xmieli, olemme siihen, tilanteeseen, tullessamme - siihen mitä Xmieli on tilanteeseen tullessaan vaikuttavat entiset ympäristöt (johon voi laskea kuuluvaksi myös sen, mitä henkilön sisäinen ympäristö on), sanotaanko 50%-painoarvolla; ja sitten: ex-y + X = x-mieli {= Xmieli + x-mielen tilannetta vastaanottava sisältö, x-mielentila, sillä hetkellä -- sisäinen aktiivimielentila = x-mieli} + y & D {y & D = y:n synnyttämä Deity-reaktio-osuus (D) x-mielessämme (y) {ulkoinen aktiivimielentila = y-mieli} (johon yhtyy lisäksi Xmieli ja mitä x-mielessämme toiminnallisesti vallitsee Xmielen suunnalta, sillä hetkellä)} => E -> {toimintaan}.

Beyond the three gunas. Todistava Tietoisuus, tosin perinteisesti Kirkastunut. Rajah (toiminta; oikeanpuoleinen; Todistava Tietoisuus; Leijona), Sattva (tasapaino; totuus, hyvyys, puhtaus; keskipuoleinen; Kirkastunut, Kundalini-valaistunut), Tamas (passiivisuus, vasemmanpuoleinen; Kirkastunut, tajunta, Kala [tajunnan tilassa]). Näiden ulkopuolella on ainoastaan Todistava Tietoisuus (se todistaja siinä), ja Brahma tavallaan myös; Brahma on perinteinen tarkoitus sille, mikä on kolmen Gunan, ominaisuuden, tuolla puolen; tila ("neljäs") jossa kaikki on/tapahtuu. Ja ymmärrys, että meissä toimii, näin kolmeen jaettuna, vain kolme erilaista halu-toimintoa, mitä tekemisen muotoon/määrään tulee. Kaikista kolmesta löytyy (ainakin itseni mukaan, mutta nähdäkseni myös Sahaja Joogan ja Teosofian mukaan) niin positiivinen kuin negatiivinen. Gunat (nämä kolme ominaisuutta) jatkavat aina kulkuaan - tai siis ovat aina läsnä, tässä on dominanssista kyse; Todistava Tietoisuus on ulkopuolella (puolittain [tai kokonaan tarkimmin, mutta on myös Xmielen osuus], koska X- ja x-mieli on gunien vaikutuksen alaisena).

Tamas:illa voisi tarkoittaa myös ei-Todistavaa Tietoisuutta, koska ainoastaan Todistava Tietoisuus ei elä vasemman maailmassa, kaikki muut elävät siinä; tämän huomaa siitä, että kun tulee Todistavaksi Tietoisuudeksi irtautuu vasemman maailmasta, eikä enää ole sen tunnepuolen manipuloitavissa, vaan on siitä etäällä, näin ei voi enää rypeä esim. masennus yms. tunteissa, koska Tietoisuus on automaattisesti ehkäisevää. Niinpä hänen depressiivinen puolensa on laimennettu versio muiden vastaavasta; ilo-puolen taas ollessa jopa parempi. Todistava Tietoisuus ei voi hukkua minnekään tunnepuolella, alun Tietoisuuden ekstaasia lukuunottamatta. Hän ei ole enää tunteissa - eikä ajatuksissa - vaan ne ovat hänessä.

Terminä kolmen gunan tuollapuolen oleminen sai alkunsa nähtävästi Sri Krishnalta. Sivananda, kuten Gita, sanoo että joku kolmesta gunasta on dominanttina ennen Kirkastumista, mutta Kirkastumisen jälkeen henkilö on beyond the three gunas. Kuitenkin nämä kolme, tai lähinnä rajah ja sattva, jos on Todistava Tietoisuus, vaihtelevat, kun on halu toimia, ja sitten on halu lopettaa toimiminen, olla sattvassa. Nämä ovat ne kaksi gunaa kuten ne ymmärrän. Ja sitten ne voivat vaihdella pidemmän ajan kuluessa niin, että vaikka nämä kaksi tai kolme vaikuttavat koko ajan, niin jonain päivänä jonkun osuus on suurempi kuin toisen, ja sama viikoissa, kuukausissa, vuosissa, elämissä. Tamas voidaan määritellä monella tavalla, esim. Krishna määrittelee ne toiminnan mukaan, ja tamas olisi mm. pimeää mielentoimintaa (passiivisen sijasta), joka johtaa helvettiin, tosin sinne johtaa liiallinen rajah:kin. Sielullisesti Tamas tarkoittaa vasemmanpuoleisuutta Kundalini-valaistuneen näkökulmasta; ja olemuksellisesta näkökulmasta T/tajunnan-tilan (yli)vallitsemista kun on poissa toiminnan puolelta, kyseinen tila voi olla pimeyttä jos ei ole Kirkastunut, jos on, niin se on Zen-tila, Kala-tila. Sattva-tilan ollessa Vesimiehen-tila, ilman elementti. Tamas, Sattva, Rajah, voidaan jakaa myös kehollisesti, tunteellisesti, mielellisesti; kanavallisen, sielullisen, yleistoiminnallisen lisäksi. Emme ole aina kaikilla alueilla tamas, sattva, rajah.

KOLME MAAILMAA. Sri Krishnan perinteisessä merkityksessä: Tamas, Rajah, Sattva. Ja niiden tuollapuolella oleminen, josta Gitan 14 luku sanoo: "When one properly sees that in all activities no other performer is at work than these modes of nature and he knows the Supreme Lord [Brahma], who is transcendental to all these modes, he attains My spiritual nature". Toinen Gita: "Who has renounced the sense of doership; is said to have transcended the Gunas".

Sattva: tasapaino, olemisen täydellinen mukavuus, valo. Rajah: aktiivisuus, toiminta-halu, tuli, aurinko. Tamas: passiivisuus, lepo, hämärä, kuu. Todistava Tietoisuus ei sielullisesti voi olla Tamas, mutta jos mm. tekemisen määrä vähenee, niin Todistava Tietoisuus on yhtä helposti tamas-tilassa - tajunnan-tilan (yli)vallitessa, kun tietoisuuden valo ei paista, Kuninkaallisen Viisaan näkökulmasta - x-mielellisesti, kuin muutkin, tosin vain Kuninkaallinen Viisas -versiona, koska ei-Kirkastunut T&T elää ainoastaan auringonvalon maailmassa.

Primitiivi on aina sielullisesti Tamas-x tyyppiä, vain-Tietoinen ihminen on aina sielullisesti Rajah-rajah tyyppiä, Kirkastunut aina sielullisesti Sattva-x tyyppiä. Minä olen Sattva-Rajah-sattva-x tyyppiä. Kirkastunut-Tietoinen-keskikanavainen-x-mielen[sielun]tila. Tai vain-Kirkastunut voisi olla Tamas. Vain-Tietoinen Rajah. Vain-Kundalini-valaistunut Sattva. Jolloin olisin Tamas-Rajah-Sattva-x; tai X-x - toiminnan määrä johon on vakiintunut addiktiivisesti, jonka määrää lähinnä oikean puolen kuormitusten määrä suhteessa vasemman, määrittäisi mitä Guna-tyyppiä X olisi, ja x on se mikä sillä hetkellä vallitsee, esim. voi ylläpitää sattvaa, ja elää sattvassa, oli sitten mitä Guna-tyyppiä tahansa.

Kattava vastaus siihen ei ole aivan yksinkertainen, siihen liittyy monia asioita: tamasin etc. eri paikat: keho, mieli, tunne, Deity-taso. X- ja x-mieli. Positiivinen ja negatiivinen tamas, ja niiden liittyminen kanaviin, mieleen, Deiteihin, ongelmiin, tajuntaan, tietoisuuteen, tasapainotilaan. Sielu- ja mieli-tason tamas erot. Ym. Päädytään selvittämään koko sielun rakennekaavio, sen toiminta, kaikki kolme valaistumista, Jumaluuksien ominaisuudet, kaiken mahdollinen vaikutus kaikkeen, mielen toiminta ja sen suhde sieluun, Deiteihin.

Sri Krishnan perusmääritelmä on jossain määrin seuraavanlainen (tosin hän määrittää paljon enemmän ja monipuolisemmin): Rajah ajaa voimakkaasti halujaan, sattva keskittyy mukavuuteen, tamasin eläessä liiallisessa laiskuudessa. Tosin muutkin kuin rajah ajavat voimakkaasti omia halujaan, mutta eivät rajah-halullisesti; joka on omanlaisensa, jossa on kuumetta, pakotusta (sattva-tilassa kyseiset pakotukset ovat laimeampia). Mutta mistä ne halut tulevat? Halut tulevat Deiteistä, mutta miksi eri mieltymykset? Jumaluudet pakottavat tietyn sielutilannehenkilön johonkin kolmesta; kuormitustilat ylläpitävät, ja tarvitaan vastavirtaan kulkemista jotta muutos omaa luontoaan vastaan tapahtuisi.

Rajahit kulkevat aurinkoon päin. Aurinko-ominaisuutta henkisesti ilmenee Shree Rajneesh:n leirissä; myös esim. Shri Matajin leirissä, kun heille alkaa aurinko paistaa. Sattva on eri maata, sanotaan että hän palvoo valoa, kristalli-valoa sanoisinko, ei rajahien auringon valoa.

Meren pohjassa kuin kala, ei ole vain tekemättömyyden vuoksi tai x-mielen kuormituksen vuoksi, vaan myös milloin tahansa kun mikä tahansa vasemman puolen chakra on riittävästi epätasapainossa, jolloin olemme enemmän sillä puolella. Ja olemme merenpohjassa myös silloin, kun miten tahansa emotionaalisesti tai psykologisesti olemme psykologisesti rasittuneita/kuormittuneita (siis psykologisesti, mentaalisesti), jossain vasemman puoleisista Jumaluuden "negatiivisista" puolista. Myös tämä liittyy vahvasti tähän Guna-juttuun. Siis kaikki asiat jotka aiheuttavat tavalla tai toisella enemmän - tai edes riittävästi - painoa vasemmalle puolelle, siirtävät meidät merenpohjaan, kalan maailmaan, dominantisti tajunnan maailmaan. Tulemme pinta-maailman, aurinkoisemman kesäpäivän maailmaan (tosin vähemmän ei-T&T:llä) kun kyseinen psykologinen kuorma tai chakran epätasapaino, tai tekemisen lisä, aiheuttavat siirtymän vasemmalta oikealle päin.

BEYOND ESOTEERISESTI. On henki, todistaja. Esim. Timanttisutrassa Gautama Buddha keskustelee munkin kanssa joka harjoittaa mindfulness:ia: Gautama: "Ajatteleeko henkilö joka on saavuttanut 'stream-winner':n, että hän on saavuttanut 'stream-winner':n; ja ajatteleeko henkilö joka on saavuttanut 'kerran palaavan', että hän on saavuttanut 'kerran palaavan'; ja ajatteleeko henkilö joka on saavuttanut 'no-return':n, että hän on saavuttanut 'no-return':n"??? "Ei ajattele", vastasi hyvin mindfulness asenteeseen, katsantotapaan opetettu munkki, ei totisesti. Kyseinen opetus on opetusta mindfulness:ssa (sen lisäksi, että se sattumoisin sopii hyvin opetukseksi sattva-asenteen saavuttamiseksi). Todistaja ei siinä saavuta koskaan mitään, kaikki saavutukset kuuluvat Xmieleen (ja toisaalta rajahiin), jonka todistajia me olemme. Tämä on Intian henkisyyden syvimpiä puoli-totuuksia; josta puuttuu Xmielen totuus-osuus (jonne suuntaan taas länsimainen ajattelu on kallellaan). Gautama, kuten mm. Shree Rajneesh, keskittyi meditatiivisesti opettamaan vain mindfulness:ia, ja silloin joutuu ylipainottamaan henkeä, todistajaa. Tosin ei tarvitse, jos omaa Tietoisuuden avaimen, silloin painotetaan vain Tietoisuutta, pelkkää Tietoisuutta; tietoisuutta tietoisuudesta itsestään; muulla ei ole keskeistä merkitystä.